Număr scăzut de turiști în staţiunile Călimăneşti, Căciulata, Băile Govora şi Olăneşti

Pandemia afectează şi turismul balnear din cele mai renumite stațiuni din judeţul Vâlcea: Călimănești-Căciulata, Olănești sau Băile Govora.

Dacă în anii trecuți stațiunile erau ocupate în proporție de sută la sută de cei care venau aici pentru cure balneare, acum abia au atins 40 la sută din gradul de ocupare.

De exemplu, anul acesta doar 4 mii de persoane au depus cereri pentru un bilet de tratament la Casa Județeană de Pensii Vâlcea, spre deosebire de anul trecut când instituția a primit peste 6 mii de solicitări. Opertaorii din turism spun că numărul turiștilor a scăzut din cauza pandemiei cu 40 la sută, iar dacă autoritățile continuă să introducă măsuri stricte vor fi nevoiți să facă restructurări.

Situaţia este dificilă şi pentru hotelierii din Căciulata care nu au contracte cu Casa Naţională de Pensii şi care sunt căutaţi, în general, de tineri sau familiile cu copii. Aceştia spun că în iulie, de exemplu, gradul de ocupare în hoteluri nu a depăşit 50 la sută din capacitate şi că foarte mulţi clienţi au anulat rezervările din cauza pandemiei.

Sursa: stiri.tvr.ro

Etichete: , , , , ,



Emisiuni Recente


Articole similare


România în bucate- #tăstShow oltenesc în Ponoare

Plecarăm într-o altă zonă minunată din Oltenia, Ponoarele din județul Mehedinți și realizarăm încă o ediție cu mâncăruri oltenești delicioase. În meniu: -ciorbă cu ceapă verde cu brânză -tocăniță de porc la ceaun; -turtă de mălai în țest. Preparatele delicioase din această ediție au fost realizate la Conacu’ Boierului din Ponoarele, cu ajutorul bucătarului Petre, […]

Rețeta de joi: Ciorbă de fasole, variantă macedoneană

Pentru cei care preferă ciorba de fasole oricărei alte ciorbe preparată acasă, avem azi o rețetă the best, știindu-se faptul că macedonenii sunt cei mai buni la gătit legume, în special fasole. O rețetă mai simplă decât cea românească dar mult mai gustoasă. Ingrediente: 500 g fasole 200 g ciolan afumat 2 ceape mari 1 […]

Casa și grădina: Floarea soarelui

Planta despre care discutăm astăzi cu domnul profesor biolog Marian Niță necesită un sol bogat, profund lucrat, puternic însorit, umiditate suficientă, dar nu în exces: Floarea soarelui. Originară din America, este prețuită și că plantă ornamentală deși este binecunoscută ca plantă industrială. Denumirea științifică: Helianthus annuus L. Familia: Compositae Etimologie: Numele genului provine din cuvintele […]

Rețeta de joi: Salată de murături la borcan

Un preparat de inspirație ungurească. În Ardeal se numește ciolomadă din maghiarul csalamade. Ideal lângă friptura și cârnații de porc în zilele reci de iarnă. Ingrediente: 200 g varza alba 100 g castraveti 100 g ardei rosii si galbeni 100 g morcov 100 g gogonele 100 g ceapa alba si rosie Piper boabe si macinat […]

România în bucate- #țăstShow oltenesc în Băilești

Din Băileștiul lui nea Mărin vă poftim la masă! Nu ratați o ediție realizată de echipa de la TVR Craiova, cu arome apetisante, prieteni! Ghidul emisiunii este nepotul lui Sucă, Iliuță, care ne oferă documentul obligatoriu la intrarea în oraș, pasaportul de Băilești- Zaibărul- valută forte. Nu lipsesc preparatele delicioase gătite după rețete specifice locului, […]

Casa și grădina: Floarea miresei

Specia despre care aflăm mai multe de această dată, înflorește în iunie-august, are numeroase flori, mici, de 1-2 cm., simple sau involte, este o plantă anuală, foarte ramificată: Floarea miresei. Detaliile ni le oferă domnul profesor biolog MARIAN NIȚĂ. Denumirea științifică: Gypsophila élegans M. B. Denumirea populară: Floarea miresei Familia: Caryophyllaceae Etimologie: Numele genului provine […]