Paella cu creveți și praz

Ingrediente:

• 5-6 creveți curățați și spălați
● o conservă mică mazăre
● 200 g orez cu bob lung
● un ardei gras roșu
● un morcov
● un fir praz.
● un pic de șofran
● 5-6 linguri ulei
● sare ● piper

1. Se pune într-o tigaie ulei și se lasă la încins. Se adaugă apoi prazul și morcovul curățate, spălate și tăiate și se călesc până își schimbă culoarea.

2. Se pune ardeiul roșu curățat și tăiat cuburi și, când încep să se înmoaie, se adaugă orezul și șofranul.

3. Se amestecă, se acoperă cu apa, se potrivește de sare și piper și se lasă 30 de minute la fiert.

4. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pun creveții și mazărea trecută sub un jet de apă rece. Înainte de servire se presară pătrunjel mâruntit.

Poftă bună!



Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Rețeta de joi: Conopidă gratinată cu sos

O rețetă de toamnă, ușoară și cu arome de sezon. Ingrediente: 1 conopidă mică caşcaval nucşoară Pentru sos: 1/2 pachet unt 3 linguri de făină 300 ml lapte 200 g telemea de vacă 1 legătură de ceapă verde sare piper Mod de preparare: Speli conopida, o rupi în bucheţele şi o fierbi puţin în apă […]

Rețeta de joi: Pilaf oltenesc cu legume și măruntaie de pasăre

  Ingrediente: 1 cană orez 100 g mazăre 2 ardei graşi roşii 1-2 cepe 500 g pipote şi inimi 1-2 roșii sau 2 linguri pastă de roşii.   Mod de preparare: Se spală pipotele şi inimile, se curăță şi se pun la fiert. Se toacă ceapa şi se pune la călit cu puţin ulei. Adaugi ardeiul […]

Rețeta de joi: Musaca vegetală

Ingrediente: o vânătă o ceapă un ardei capia două roșii coapte bine 2 căței de usturoi 50g de unt o lingură rasă de făină 200ml lapte parmezan ras. Se taie vânata în rondele subțiri și se prăjesc în foarte puțin ulei, apoi se scot pe un vas. Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc, […]

Rețeta de joi: Pachețele de primăvară

Ingrediente: -1 pachet pelete de orez (se pot folosi și foi de plăcintă), -2 foi varza chinezeasca (poate fi și varză românească ), -1 morcov, -100 g taitei de orez (vermicelli), -o bucată ghimbir (cca. 2-3cm tocat mărunt), -5-6 ciuperci negre shiitake (pot fi oricare fel), -50 g miez de bambus din conservă (se poate […]

Rețeta de joi: Supă de dovlecei

O supă ușoară, de sezon, când tarabele sunt pline de dovlecei proaspeți, ieftini și buni. Un preparat cum rar întâlniți ca prospețime a aromelor. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline; 1 lingura unt; 1 ceapa, tocată; 900 gr dovlecei, feliați; 1 linguriță oregano uscat; 600 ml supă; 115 gr brânză rasă; 300 ml smântână; sare […]