Rețeta de joi: Ghiveci bulgăresc de post

Este doar o variantă a giveciului bulgăresc, vecinii noștri de la sud de Dunăre au multe rețete din acest fel de mâncare, unele cu carne, altele, foarte simple. Astăzi, o rețetă pentru Postul Crăciunului.

Ingrediente:

– 2 cepe,

2 ardei capia,

un morcov,

o mână de inflorescențe de conopidă,

3 păstăi de fasole verde,

un cartof mare,

un grăunte de usturoi,

2 roșii,

1 legatură pătrunjel,

1/2 cană orez.

Mod de preparare: Se călesc ceapa și usturoiul mărunțite într-o cratiță, se adaugă orezul și se călesc împreună cu ceapă și usturoiul până devine sticlos. Se pune un pahar de apă călduță, apoi se pun pe rând, morcovul, ardeiul tăiat mare, conopida și păstăile de fasole verde rupte în bucăți. Când orezul și legumele sunt aproape gata, se pun roşiile tăiate mărunt și verdeața. Se dă cratița la cuptor până când deasupra se formează o crustă subțire.

Poftă bună!

Etichete:


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare