România în bucate- #țăstShow oltenesc la Drăgășani

#țăstShow-ul din săptămâna aceasta s-a filmat la Drăgășani unde meniul a fost, ca de obicei, savuros și pe lângă preparatele gătite cu măiestrie, invitații lui Doru Ciolacu au venit și cu povești cel puțin inedite. Nu a lipsit muzica, adusă de data aceasta, de lăutarii de la Ștefănești. 

Ce am avut în meniu:

-ied înțepenit pe proțap la care s-a folosit un ingredient special: crâmpoșie (vin alb sec de Drăgășani)

-borș din cinci feluri de pește dar preparat după un mix de rețete

-multă veselie și voie bună alături de invitații emisiunii și de Lăutarii de la Ștefănești

-povești pe malul lacului cu Florian Stancu, zis Americanu’. Cum au ajuns americanii în vizită la Măciuca, descoperiți în materialul nostru.

O ediție de colecție, de urmărit!

Pentru mai multe rețete și povești din toată țara, fiți cu ochii pe TVR 2 și pe pagina de facebook a emisiunii, Facebook Romania in bucate.

 

 

Etichete: , , , , , ,



Emisiuni Recente


Articole similare


România în bucate- #tăstShow oltenesc în Ponoare

Plecarăm într-o altă zonă minunată din Oltenia, Ponoarele din județul Mehedinți și realizarăm încă o ediție cu mâncăruri oltenești delicioase. În meniu: -ciorbă cu ceapă verde cu brânză -tocăniță de porc la ceaun; -turtă de mălai în țest. Preparatele delicioase din această ediție au fost realizate la Conacu’ Boierului din Ponoarele, cu ajutorul bucătarului Petre, […]

Rețeta de joi: Ciorbă de fasole, variantă macedoneană

Pentru cei care preferă ciorba de fasole oricărei alte ciorbe preparată acasă, avem azi o rețetă the best, știindu-se faptul că macedonenii sunt cei mai buni la gătit legume, în special fasole. O rețetă mai simplă decât cea românească dar mult mai gustoasă. Ingrediente: 500 g fasole 200 g ciolan afumat 2 ceape mari 1 […]

Casa și grădina: Floarea soarelui

Planta despre care discutăm astăzi cu domnul profesor biolog Marian Niță necesită un sol bogat, profund lucrat, puternic însorit, umiditate suficientă, dar nu în exces: Floarea soarelui. Originară din America, este prețuită și că plantă ornamentală deși este binecunoscută ca plantă industrială. Denumirea științifică: Helianthus annuus L. Familia: Compositae Etimologie: Numele genului provine din cuvintele […]

Rețeta de joi: Salată de murături la borcan

Un preparat de inspirație ungurească. În Ardeal se numește ciolomadă din maghiarul csalamade. Ideal lângă friptura și cârnații de porc în zilele reci de iarnă. Ingrediente: 200 g varza alba 100 g castraveti 100 g ardei rosii si galbeni 100 g morcov 100 g gogonele 100 g ceapa alba si rosie Piper boabe si macinat […]

România în bucate- #țăstShow oltenesc în Băilești

Din Băileștiul lui nea Mărin vă poftim la masă! Nu ratați o ediție realizată de echipa de la TVR Craiova, cu arome apetisante, prieteni! Ghidul emisiunii este nepotul lui Sucă, Iliuță, care ne oferă documentul obligatoriu la intrarea în oraș, pasaportul de Băilești- Zaibărul- valută forte. Nu lipsesc preparatele delicioase gătite după rețete specifice locului, […]

Casa și grădina: Floarea miresei

Specia despre care aflăm mai multe de această dată, înflorește în iunie-august, are numeroase flori, mici, de 1-2 cm., simple sau involte, este o plantă anuală, foarte ramificată: Floarea miresei. Detaliile ni le oferă domnul profesor biolog MARIAN NIȚĂ. Denumirea științifică: Gypsophila élegans M. B. Denumirea populară: Floarea miresei Familia: Caryophyllaceae Etimologie: Numele genului provine […]