Rețeta de joi: Pachețele de primăvară

Ingrediente:
-1 pachet pelete de orez (se pot folosi și foi de plăcintă),
-2 foi varza chinezeasca (poate fi și varză românească ),
-1 morcov,
-100 g taitei de orez (vermicelli),
-o bucată ghimbir (cca. 2-3cm tocat mărunt),
-5-6 ciuperci negre shiitake (pot fi oricare fel),
-50 g miez de bambus din conservă (se poate și fără),
50 g muguri de fasole mungo din conservă (poate fi și fasole verde tăiată la 1 cm),
1 fir ceapă verde,
2 lingurițe sos de soia,
2 lingurițe ulei de susan,
sare, piper,
ulei pentru prăjit.

Preparare:

Peletele de orez se umezesc ( hidratează) între șervețele umede. Ciupercile deshidratate se hidratează și ele, punându-le la înmuiat în apă caldă (durează cam 20 de minute până se înmoaie complet după care se scurg. Peste vermicelli se toarnă apă clocotită, iar după înmuiere se scurg și se taie cu o foarfecă aleatoriu pentru o mai ușoară manipulare.
Morcovii îi taiem bastonase,
varza o tăiem fideluță,
ceapa verde o tăiem rondele,
ciupercile înmuiate și stoarse din apa le tăiem fideluță. Într-o tigaie punem la călit ghimbirul, ceapa verde, apoi morcovii, varza și apoi ciupercile, bambusul și mugurii de fasole mungo.

La sfârsit adăugăm tăițeii, amestecăm bine, condimentăm cu sare, piper, sosul de soia și uleiul de susan. Este foarte important ca umplutura să fie relativ “uscată”, deci să nu aibă sos sau apă de la legume, deci o scurgem. Dacă umplutura este prea umedă, la prăjit vom avea foarte mari probleme!

Amestecam totul bine și lăsăm umplutura la răcit.

Se ia apoi câte o peletă de orez înmuiată, se pune într-o parte umplutură (cam o lingură și jumătate) și se rulează o dată. Apoi marginile din stânga și din dreapta se pliază peste, după care se continuă rularea strâns până la capăt ca pe un trabuc.

După ce terminăm pachetelele de format, le punem la prajit în ulei, le scoatem pe șervețele de hârtie și le servim calde alături de creveți proaspeți pane și cu un sos pe care îl facem astfel:

Trei linguri sos de soia, o lingură sos de pește, ceapă verde tocată mărunt, un vârf de linguriță de zahăr și ardei iute roșu tocat mărunt (după gust).

Rețetă încercată de Gabi Magerie

Etichete:


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare