Liceul “Voltaire”-performanță în educație

Liceul „Voltaire”, unitate de învățământ de stat, este un spațiu flexibil al comunicării, cu o abordare pedagogică modernă ce creează contexte de învățare ce asigură succesul și dezvoltarea armonioasă a fiecărui elev. Premisele acestei reușite țin atât de respectarea stilului individual de învățare cât și de promovarea unor principii care să permită conectarea elevului la potențialul său: creativitatea și gândirea critică.

Fiindcă accentul este pus mai ales pe dimensiunea practică a învățării, corpul profesoral utilizează un set de instrumente de predare personalizată, în concordanță cu cele opt competențe cheie recomandate de Comisia Europeană, manifestând dinamism, empatie, capacitate de adaptare la realitățile prezentului și la provocările viitorului. Mai mult decât atât, profesorii de discipline non-lingvistice au beneficiat de stagii de formare în străinătate, pentru ca în cel mai scurt timp orele să se țină în limba franceză.

Demersul educațional inovativ implementat de programul gratuit After-school permite valorificarea potențialului intelectual și creativ, prin activități precum: atelier de dezvoltare personală, de dezbateri, lectură și scriere creativă, redactarea revistei ”Tous Azimuts”, clubul de foto, trupă de dans, cor, atelierele de teatru sau cinema și pregătirea în limba franceză, engleză şi spaniolă.

În ceea ce privește activitățile extracurriculare, Liceul ”Voltaire” este implicat în numeroase parteneriate: Festivalul-concurs de  scurt-metraje  și teatru în limba franceză ”Les ados cinephiles” (Craiova), ”Amifran” (Arad) și ”Francofil” (Napoli), Concursul național ”Euroscola”, proiectul de educație media”Reporter pentru o zi”.

Programele internaționale au contribuit la atribuirea titlului de ”Școală Europeană” și au permis elevilor schimburi de experiență și mobilități cu rol formativ: TERAPI, ”Educated And Active Citizenship” (Erasmus+), ”Mon patrimoine et moi”, Radio DX Club d’Auvergne et Francophonie etc.

Doamna director, prof.dr. Dorina Loredana Popi, afirmă că ”oferta curriculară a Liceului Voltaire valorifică resursele umane şi materiale, pentru a răspunde nevoilor şi intereselor elevilor. În esență, ceea ce asigură renumele liceului nostru este tocmai faptul că aici educația se face cu pasiune, într-un mod responsabil și eficient. Dovadă stă portofoliu impresionant de rezultate obținute într-un timp atât de scurt, având în vedere faptul că suntem în peisajul învățământului doljean de calitate de doar 5 ani”.

Pentru elevi, perfecționarea abilităților de comunicare în limba franceză constituie un element de diferențiere în societatea concurențială în care trăim. Diana Popescu mărturisește că în liceu ” s-a născut o parte importantă din dorința de a încuraja și stimula dezvoltarea lăuntrică a minții și spiritului; de aceea, îmi îndrept pașii către o dublă licență filosofie-pshiologie, în cadrul Universității Côte d’Azur, din Nisa, Franța.” (P)
Emisiuni Recente


Articole similare


Tramvaie și autobuze noi în flota craioveană

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public. Primele mijloace moderne de transport în comun pe șine care vor veni în Bănie sunt cele 17 tramvaie achiziționate din fonduri europene. Detalii în material. (P)

Investiție Consiliul Județean Dolj- Reabilitarea Policlinicii Sportive din Craiova

O altă investiție a Consiliului Judetean Dolj este reabilitarea Policlinicii Sportive din Craiova pentru care s-a aprobat un buget de aproximativ 2,7 milioane de lei, atât din fonduri nerambursabile, cât și din bugetul local. „Suntem în faza în care semnăm documentele de finanțare pentru un nou proiect european, un proiect prin care ne dorim să […]

Modernizare DJ561 A Giurgița-Moțăței- investiție Consiliul Județean Dolj

Contractul de finanțare a fost încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, Agenția de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și parteneriatul între unitățile teritoriale din proiect, condus și reprezentat de Unitatea Proiectul are  obiect general creșterea gradului de accesibilitate a unei comunități totale de […]

High Tech Park- investiție a Consiliului Județean Dolj

Preocuparea Consiliului Județean Dolj de a sprijini mediul de afaceri s-a concretizat prin înființarea în partea de est a Craiovei a unui al doilea parc industrial, High Tech Park. Aflat  lângă Aeroport, chiar la intrarea în oraș, High Tech Park ocupă o suprafață de 30 de hectare și a devenit operațional în urmă cu 2 […]

Craiova CityApp – Aplicația care te invită să descoperi orașul. Craiovenii pot comunica cu primăria prin intermediul unei aplicații de mobil.

Craiovenii și turiștii care vizitează Bănia au acum la dispoziție un nou canal de informare și de comunicare. Este vorba despre aplicația Craiova City App, un instrument rapid și direct de inter-relaționare dintre cetățeni, turiști, autorități și furnizorii de servicii publice și private. Aplicația Craiova City App este, în același timp, un ghid turistic digital […]

Dotarea cu echipamente pentru stingerea incendiilor forestiere-investiție CJ Dolj

La Consiliul Județean Dolj a fost semnat contractul de finanțare pentru un nou proiect implementat prin intermediul Programului Interreg România – Bulgaria, ce vizează creșterea capacității de gestionare a situațiilor de urgență. Valoarea proiectului este de aproape un milion de euro și astfel se ajunge la un număr total de 6 proiecte implementate în cadrul […]