Județul Teleorman are un mare deficit de fond forestier, zonele ocupate cu pădure reprezentând sub 5 la sută din suprafața totală a județului. Acest lucru presupune o serie de probleme pe termen lung, avertizează specialiștii, care spun că este nevoie de măsuri urgente pentru remedierea situației. De aceea, reprezentanții Direcției Silvice Teleorman au identificat mai multe modalități prin care Teleormanul poate câștiga la capitolul fond forestier.
Deficitul de fond forestier clasează județul Teleorman pe ultimele locuri la nivel național în ceea ce privește suprafața împădurită, fapt cu consecințe grave pe termen lung, cum ar fi alunecări de teren, inundații, schimbări climatice, mai ales în condițiile în care Teleormanul este situat într-o zonă aridă.
Pentru rezolvarea acestor probleme ar fi nevoie ca suprafața împădurită a județului Teleorman să crească, în perioada următoare, de cel puțin două ori, spun specialiștii. În acest sens, reprezentanții Direcției Sivice au identificat o soluție la îndemână. Autoritățile locale să le pună la dispoziție terenuri care pot fi împădurite.
În plus, orice suprafață trebuie reîmpădurită în maximum doi ani de la momentul tăierii copacilor.
În județul Teleorman, tot mai mulți oameni au înțeles importanța voluntariatului în ceea ce privește plantarea de arbori și regenerarea pădurilor.
Specialiștii spun, însă, că aceste acțiuni trebuie să fie întreprinse în mod frecvent.