Contabilii sunt oamenii fără de care nicio afacere nu poate avea succes. Pandemia a reprezentat o nouă provocare pentru ei pentru că a trebuit să găsească soluţii rapide şi eficiente astfel încât clienţii lor să meargă mai departe. Anul acesta, specialiştii în domeniu sărbătoresc centenarul profesiei contabile în România. Evenimentul a fost marcat şi la Craiova. În Dolj, filiala Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România numără 700 de membri.
Profesia contabilă se află într-o legătură strânsă cu mediul de afaceri, iar specialiştii sunt nevoiţi să se adapteze rapid schimbărilor de pe piaţa economică şi să găsească cele mai bune soluţii pentru perioadele de criză. Trăim în era tehnologiei care presupune noi provocări şi pentru această categorie profesională.
Un bun profesionist are la bază o pregătire teoretică riguroasă, iar cei mai buni specialiştii sunt selectaţi încă de pe băncile şcolii.
În Dolj, filiala Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România numără 700 de membri. La 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I, aproba, prin Decretul Regal nr. 3.063, Legea pentru organizarea „Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili”, textul actului normativ fiind contrasemnat de Grigore Trancu-Iași, ministrul al muncii și ocrotirilor sociale. România s-a alăturat, astfel, în acele vremuri, marilor puteri economice – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, Regatul Italiei, Republica de la Weimar (Germania de astăzi) și Statele Unite ale Americii, țări în care profesia contabilă era legiferată.