MEMORIA LOCULUI – VRĂBIESCU

In​vitați: Simona Vrăbiescu Kleckner – scriitoare, Nicolae Mihai – istoric

În aceste zile speciale, în care suntem obligați să stăm în casă, iar gândul la posibilele călătorii rămâne doar o speranță, vă propunem să pornim pe urmele unui globe-trotter necunoscut marelui public.

Nae Vrăbiescu este un personaj fascinant. S-a născut în anul 1868, într-o familie ce aparţinea elitei craiovene a secolului al XIX-lea, care a dat oraşului mulţi intelectuali şi oameni politici remarcabili. A făcut studii de inginerie la Liège şi dreptul la Paris (Sorbonne).

Celibatar convins, şi-a investit toată averea într-o serie de călătorii în Europa, America de Nord, Centrală şi de Sud, dar şi în Africa. Fotografiile făcute de el şi notele de călătorie ne dau o imagine a lumii de acum o sută de ani.

Peste un veac, una din nepoatele sale, Simona Vrăbiescu Kleckner, continuă istoria familiei în volumul,, Pe urmele mele în două lumi: România – SUA. Romanul unei vieţi – cronica unei epoci”. Simona Vrăbiescu a emigrat în SUA în 1965, unde s-a afirmat ca o personalitate de talie internaţională a biblioteconomiei juridice la ONU și, dând dovadă de un imens patriotism, s-a implicat activ în comunitatea românească şi a slujit cu devoţiune a intereselor majore ale României așa cum povestește într-un alt volum de al său: Din exil — Lobby în SUA pentru România, New York, 1990–1998. Memoriile Simonei Vrăbiescu Kleckner ne ajută să recuperăm amintiri despre Craiova și oamenii acelor vremuri.

Dacă v-am facut curioși, vă invităm să urmăriți Memoria Locului și să aflați mai multe detalii.

Invitati: Nicolae Mihai, Simona Vrăbiescu Kleckner,

Etichete: , , ,

Despre Memoria locului

O emisiune care isi propune sa descopere poveştile ce stau încă ascunse în zidurile, uneori în ruină, ale culelor olteneşti, ale conacelor boiereşti, sau în lemnul vechilor biserici, dar și să îmbunătățească percepția publică asupra patrimoniului.



Emisiuni Recente


Articole similare