Sute de craioveni au venit astăzi în centrul orașului pentru a celebra Mica Unire. Deși ceremonialul organizat a fost marcat de pandemie și au existat mai multe restricții, participanții au vrut să fie împreună intr-un moment în care unitatea este dezideratul tuturor. Și autoritățile au vorbit despre unitatea românilor într-o perioadă în care virusul Sars Cov-2 a dezbinat societatea. Nu au lipsit spectacolele de muzică populară
Anul acesta au venit mai puțini oameni în centrul orașului. Cei mai mulți fac parte din categoria celor care au trăit evenimente importante din istoria națională – comunismul sau Revoluția din 1989. Patriotismul și unitatea sunt noțiunile care ar trebui să domine conștiința românilor, spun o parte dintre participanții la ceremonial.
Istoria noastră este și memoria celor s-au jertfit pentru țară. Preoții s-au rugat și ei pentru “tot poporul”, iar la statuia lui Alexandru Ioan Cuza au fost depuse coroane de flori. Mica Unire a fost momentul care a făcut posibil visul românilor, toți uniți într-o singură țară, ideal care s-a concretizat in 1918. Unitatea este mesajul transmis de cei care reprezintă autoritățile locale și naționale.
Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită astăzi și la Ansamblul Folcloric Maria Tânase din Craiova. Copiii și tinerii de la atelierele de folclor au organizat un recital de cantece patriotice, iar la final s-au prins în hora unirii.
A devenit deja o tradiție ca Ziua Unirii Principatelor să fie sărbătorită de artiștii și tinerii talentați de la Ansamblul Folcloric Maria Tănase.
Evenimentul organizat de conducerea Ansamblului Folcloric Maria Tânase s-a încheiat, bineînțeles, cu hora unirii.