Sensibili, talentaţi şi mai ales dornici să exploreze o lume creativă, unde îşi pot lăsa imaginaţia să zboare. Vorbim despre cursanţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii “Cornetti” din Craiova, prima instituţie de învăţământ muzical craiovean, inaugurată în toamna anului 1911, prin punerea în valoare a generoasei donaţii făcute de familia Elefterie Crăciun-Cornetti si Elena Cornetti, născută Zissi. Instituția, cu o tradiție de 111 ani, are în prezent elevi din tot județul, care beneficiază de o gamă diversă de servicii culturale de educație în domeniul artistic: cursuri de pian, vioară, chitară, canto muzică populară, canto muzică ușoară, balet, pictură, teatru şi actorie.
Prima oprire am făcut-o la ora de balet, unde micile talente în devenire dansau cu graţie. Giulia, una dintre micile balerine, dansează de la vârsta de 5 ani iar baletul este pasiunea ei.
Profesorii care asigură pregătirea educațională a cursanților au o îndelungată experiență în domeniul artistic, și multe premii obținute de-a lungul carierei. Se simt mândri că le insuflă copiilor dragostea pentru frumos.
În alte săli elevii sunt la ora de canto popular. Cosmina are 13 ani şi face canto popular pentru că a crescut cu drag de tradiţii româneşti.
Profesorii spun că este important să promoveze folclorul şi să dea mai departe ceea ce ei au învăţat la rândul lor.
Şcoala Cornetti modelează talente şi oferă un cadru propice de afirmare şi educaţie artistică a cursanţilor ,fie că sunt copii,tineri sau adulţi.
Instituţia de cultură, prin profesorii ei, descoperă talente în formare, le promovează şi le oferă o rampă de lansare.