Mai multe școli din Vâlcea vor beneficia de micro-granturi nerambursabile prin programul “Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. Banii vor fi utilizați pentru crearea unui spațiu dedicat pentru compostare, derularea unui program pentru reducerea risipei alimentare, crearea unei clase și a unui laborator în aer liber și responsabilizarea elevilor în reducerea, reciclarea și refolosirea produselor care poluează și ateliere dedicate înțelegerii biodiversității orașului.
Prin programul “Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” a fost alocată suma de 95 de mii de lei pentru implementarea unor proiecte de care vor beneficia câteva sute de copii. Printre inițiativele finanțate se numără și proiectul gândit de profesori de la Școala Gimnazială “Anton Pann”, din Râmnicu Vâlcea, care le propun elevilor să experimenteze învățatul în curtea școlii.
Prin program mai sunt finanțate alte patru proiecte care pun în practică idei variate de îmbunătățire a mediului şi a spaţiului comun. Cel mai mare punctaj l-a obținut un proiect prin care elevii vor invăța cum să reducă risipa alimentară.
Tot prin “Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, Fundația Comunitară Vâlcea beneficiază de 150.000 de lei pentru crearea unui Hub educațional deschis comunității.
Finanțările puse la dispoziție inițiativelor venite din comunitate au fost acordate pe bază de concurs de proiecte, precedat de sesiuni online de îndrumare și feedback individual, la care au putut lua parte toți cei interesați să aplice.