Mii de legumicultori din Olt s-au înscris în programul ,,Legume în spații protejate”. Ei s-au angajat să livreze, în această iarnă, pe piață diverse cantități de legume deficitare. Pe lângă roșii, ei s-au angajat să producă ardei gras, kapia, castraveți și gogoșar, salată, fasole păstăi și spanac. În schimb, vor primi 1.000 de euro.
Perioada de înscriere a legumicultorilor în programul ,,Legume în spații protejate” s-a încheiat. Deși ordonanța a apărut abia la începutul acestei luni, fermierii s-au pregătit și au înființat în solariile eliberate de tomate, noile culturi prevăzute de program. Unii au început deja să livreze. Este și cazul lui Mihai Chesnoiu din Grădinari. El susține că programul este bun și speră ca plățile să se facă eșalonat și să nu mai aștepte până în primăvară pentru că au nevoie de bani. Vremea le-a redus producția din vară și a depreciat-o, cauzându-le pierderi importante.
La nivelul județului Olt, mii de legumicultori au solicitat, în scris, ajutorul de minimis acordat de stat în cadrul programului ,,Legume în spații protejate”. Autoritățile au făcut deja echipele care să facă verificări în teren astfel încât oamenii să poată să valorifice cantitatea minimă prevăzută de ordonanță și să devină eligibili pentru a primii banii.
În cadrul acestui program, pentru a primi cei 1000 de euro, legumicultorii trebuie să cultive: tomate, castraveți, ardei gras, kapia sau gogoșar, fasole pâstăi, salată spanac și ceapă verde și să valorifice o cantitate minimă până la finele lunii ianuarie. Banii în cadrul acestui program ar urma să intre în contul lor în luna martie.