A terminat Politehnica, dar imediat după a revenit la cea mai frumoasă pasiune a sa, creșterea animalelor și de exact zece ani are la Broșteni, în Mehedinți, o frumoasă fermă. A început cu tăurași pentru carne, dar între timp s-a reprofilat și a înființat o mică fabrică de telemea de vacă. Calitatea și faptul că brânza este naturală l-au ajutat pe Vasile Văcăroiu să intre pe o piață, cea a produselor lactate, pe care bătălia cu produsele aduse din afara țării este foarte dificilă pentru crescătorii de animale de la noi.
Mare parte dintre cele 130 de văcuțe ajung la muls la ora 6.00. Două angajate se ocupă de operațiune, iar un muls în condiții stricte de igienă este foarte important pentru un produs de calitate.
După ce au fost mulse, văcuțele merg să ia micul dejun. Asta după ce li s-a pregătit un „mix” perfect de furaje, care să le asigure o lactație maximă și un lapte cu proteine multe, ingredientul absolut necesar pentru o brânză de calitate. De furajare se ocupă alți doi angajați. Printre ei este și un bărbat care, după 12 ani lucrați în afara țării, s-a angajat în ferma din satul natal.
Între timp, laptele ajunge în fabrica în care utilajele cumpărate cu 60.000 de euro strălucesc de curățenie. Înainte ca laptele muls astăzi să fie pus la pasteurizat, este pregătită pentru stocare brânza pusă la închegat încă de seara trecută, operațiune de care se ocupă tot o angajată.
Înainte laptele era vândut la dozatoare, în piețe, dar proprietarii s-au gândit că o și mai bună valorificare ar fi transformarea lui în brânză. Vasile Văcăroiu spune că e mulțumit de afacere, pentru că produsul se vinde foarte bine în magazine din Mehedinți, Gorj și Dolj.
Fermierul spune că problemele întâmpinate țin de stat și de bănci și sunt legate de faptul că subvențiile nu vin niciodată la timp, iar băncile dau fermierilor credite doar pe termen scurt și foarte greu sau imposibil de rambursat.
Fermierul spune că, pe viitor, are intenția să se extindă, să mai achiziționeze utilaje, iar laptele din ferma sa și a asociatului său să-l transforme în și mai multe produse naturale, pe care să le vândă pe piața românească.