Hristos a înviat!
Vă invităm astăzi într-un loc plin de spiritualitate și descoperim împreună un monument religios unic, care din anul 1993, se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
În secolului al XVIII-lea, Mănăstirea Hurezi a fost un puternic centru cultural al Ţării Româneşti şi locul unde s-a desăvârşit stilul arhitectural brâncovenesc. Mănăstirea este prima ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu. Voievodul, în anul 1693, îndată după primirea sceptrului ţării, așa cum glasuieşte hrisovul de întemeiere al mănăstirii, şi-a dorit ca acest loc sfânt să devină necropola domnească a familiei sale și conform acestei destinații biserica adăpostește mormântul domnitorului. De-a lungul vieții sale, domnitorul a petrecut alături de familie, la Mănăstirea Hurezi, de multe ori Sfintele Paști.
Realizator: Anca Țoghe
Invitați:
- Stavrofora Ambrozia Şerban, Stareţa Mănăstirii Hurezi
- Maica Ecaterina, ghidul Mănăstirii Hurezi
- Florin Epure, istoric
Editor imagine: Luminița Iova
Invitati: Ambrozia Şerban, Florin Epure,
O emisiune care isi propune sa descopere poveştile ce stau încă ascunse în zidurile, uneori în ruină, ale culelor olteneşti, ale conacelor boiereşti, sau în lemnul vechilor biserici, dar și să îmbunătățească percepția publică asupra patrimoniului.
Emisiuni Recente
Festivalul Internațional "ADRIAN PĂUNESCU" 2024 cu: Magda Puskas, Cătălin Stepa, Alexandra Păunescu și Vanghele Gogu În Parcul Nicolae Romanescu, la…
Detalii
!!!! Anul școlar 2024-2025 vine cu noi reguli și obligații pentru elevi, părinți și profesori. !!!!! Ministerul Educației a introdus…
Detalii
Ediția a X-a a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL "ADRIAN PĂUNESCU" În Parcul Nicolae Romanescu, la Teatrul de Vară, Cenaclul Flacăra își reaprinde…
Detalii
Evenimente importante pentru Craiova în această perioadă, vă ținem conectați la „Vară pentru voi” și vorbim despre Gala Comunității Culturale,…
Detalii
În prima parte a emisiunii, cu detalii despre vibrația cifrei 9, despre ce ne aduce luna septembrie, Mișeta Înpușcatu, numerolog.…
Detalii
În era tehnologiei, în care Inteligența Artificială este invocată de tot mai mulți pământeni, sunt și oameni care îndrăznesc să…
Detalii
Articole similare
Vă invităm pe meleaguri vâlcene să descoperiți trei construcții istorice ce formează Complexul Muzeal Măldărești:Cula Greceanu, Cula Duca și Casa Memorială I.G Duca. Acestea sunt modele […]
Memoria locului – Biserica Madona Dudu din Craiova Frumoasa biserică din Craiova este renumită prin legenda care i-a dat numele, și impresionează prin construcția gândită de […]
Vă invităm să descoperiți un minunat edificiu ridicat în urmă cu 100 de ani în orașul de reședință al județului Romanați. Este vorba de Teatrul Național, […]
Craiova este reprezentativă pentru clădirile de patrimoniu ce dau identitate orașului. Una dintre acestea este Casa Dianu, construită la începutul secolului XX, cu o arhitectură specifică […]
Vă invităm în Băilești, acasă la Amza Pellea, cel care i-a interpretat cu măiestrie pe Mihai Viteazul, Decebal sau Nea Mărin Miliardar. Datorită rolului ,, nea […]
Vă invităm să călătorim în vechea cetate de scaun a Țării Românești, unde primii voievozi , Basarabii, și-au clădit curțile domnești și au transformat locul într-un […]