A început Postul Paştelui. Este cel mai lung și mai aspru post, dintre cele patru importante din an. Sărbătoarea Paştelui este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, motiv pentru care credincioșii se pregătesc cu milostenie în această perioadă, înainte de Învierea Mântuitorului.
Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral.
Pe toată durata postului, creștinii ortodocși pot consuma doar produse vegetale, adică preparate fără carne, ouă, brânzeturi, lactate și alte produse de origine animală.
Postul nu înseamnă doar curățare trupească, ci și sufletească. Postul Paștelui are o durată de 40 de zile, iar în această perioadă nu se fac nunți şi botezuri. În Săptămâna Patimilor se ține un post mai aspru, urmând ca în Vinerea Mare să nu se mănânce deloc. În Postul Paștelui, creștinii trebuie să se roage mai mult.
Medicii spun că în toată această perioadă oamenii trebuie să fie atenţi la alimentaţie. Postul presupune renunțarea la carne, ouă, pește și lactate.
În Postul Paștelui va avea loc sărbătoarea Bunei Vestiri pe 25 martie și sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Floriile, pe 17 aprilie. Învierea Domnului sau Sfintele Paști vor fi sărbătorite la data de 24 aprilie.