Pasionat de electronică, un fost lider sindical din județul Vâlcea a strâns în peste trei decenii o colecție impresionantă de aparate radio și de înregistrare a sunetului și imaginii. Aceasta numără în prezent circa 400 de piese, multe dintre ele fiind produse la începutul secolului trecut, ceea ce îl face pe Dorel Glomnicu unul dintre cei mai mari colecționari de astfel de obiecte din țară.
Dorel Glomnicu și-a descoperit pasiunea pentru radio, considerat primul mijloc important de comunicare, încă de mic. Pe când nici nu era la școală a demontat bucată cu bucată radioul părinților ca să descopere a cui este vocea ce răzbătea din cutia de lemn ce era legată la o lampă pe gaz care mai și lumina încăperea.
Vrăjit de cutiile magice, dar și din remușcare pentru că a distrus și alte radiouri din casa părintească, peste ani, inginerul Glomnicu a început să le colecționeze și să le restaureze. În cele peste trei decenii care au trecut de la achiziționarea primei piese din colecția sa, a strâns sute de aparate vechi, împărțite acum pe trei categorii – aparate de radio, aparate muzicale și aparate de înregistrare și redare a imaginii. Cele mai multe sunt aparatele radio – circa 120 de bucăți, pe care le-a achiziționat, nefuncționale, fie din străinătate sau din târgurile de vechituri, fie le-a primit de la prieteni și cunoștințe. Majoritatea au fost reparate chiar de el, astfel că mai mult de jumătate dintre ele sunt funcționale și arată chiar foarte bine.
În colecția lui Dorel Glomnicu există piese produse de mărci celebre, străine și românești, de la aparte cu galenă, cu lămpi sau pe tranzistori și până la gramofoane, un fonograf și chiar un aparat radio fabricat în 1928, anul în care a început să emită Radio România. În ultima perioadă s-a axat mai mult pe radiourile fabricate în România, la modă printre colecționari din țară și o pasiune care deși pare costisitoare, poate fi accesibilă pentru mulți.
În ultimul an, Dorel Glomnicu a fost și antrenor în cadrul proiectul STEM finanțat de Fondul Științescu pentru elevii din mai multe școli din mediul rural din județul Vâlcea, pe care i-a învățat atât istoria radioului cât și cum să construiască un aparar radio. A fost impresionat să afle că mai sunt tineri dornici să descopere astfel de informații astfel că e sigur ca radioul va continua să existe indiferent de cât de mult va progresa tehnologia.