Este un agricol foarte complicat pentru fermierii români, deoarece mare parte din ei nu vor avea ce pune în hambare, după jumătate de an de muncă. Afectate de secetă, culturile de păioase vor da producţii foarte slabe, mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Nu la fel stau lucrurile în Mehedinţi, unde cultivatorii de terenuri spun că vor avea producţii mulţumitoare, care vor ajunge până la şase tone la hectar, la grâu. Nu sunt însă suficiente ca să acopere deficitul de cereale, ceea ce va duce, aproape sigur la o creştere a preţului la grâu, aşa cum nu a mai fost de mai bine de opt ani în România, ceea ce poate contribui şi la creşterea preţului la pâine.
Şase tone de grâu la hectar, după o toamnă şi o iarnă lipsite aproape complet de precipitaţii, o ninsoare căzută în 27 martie şi câteva ploi care au urmat apoi au salvat culturile de grâu, orz şi rapiţă în Mehedinţi. Fermierii spun că s-au temut că vor avea aceleaşi probleme precum cei din estul ţării şi nu vor avea ce pune în silozuri, dar producţiile sunt mulţumitoare.
În Mehedinţi şi culturile de porumb şi floarea-soarelui sunt frumoase, în aceste zile, dar au nenoie urgentă de precipitaţii. Dacă nu va ploua, fermieri spun că vor pierde tot ce au investit în aceste culturi.