Una dintre cele mai afectate industrii, în contextul pandemiei, este HoReCa. Restricţiile au golit multe localuri. Proprietarii de hoteluri, restaurante şi cafenele încearcă să găsească cele mai bune soluţii pentru a depăşi criza. În ciuda eforturilor depuse, mulţi se plâng că nu ştiu cât timp vor mai rezista, pentru că din cauza restricţiilor, încasările au scăzut foarte mult în ultima perioadă. Mai mult, trebuie să plătească angajaţii şi dările către stat şi se tem că în scurt timp nu vor mai avea cu ce şi astfel, vor fi nevoiţi să pună lacătul pe local.
Alexandru Domozină are două restaurante în centrul vechi al Craiovei. Bărbatul spune că activează în domeniul Horeca de 12 ani şi niciodată nu a trecut printr-o situaţie atât de dificilă. El spune că în această perioadă încearcă să supravieţuiască, a renunţat la o parte dintre angajaţi, însă şi cu cei rămaşi spune că este greu să se descurce. Nu ştie cât timp va mai rezista, pentru că taxele şi impozitele trebuie plătite, la fel şi angajaţii, iar resursele strânse în aceşti ani, până în pandemie, le-a epuizat.
Reprezentanţii Horeca nu înţeleg de ce trebuie impuse aceste restricţii dure în acest domeniu, pentru că aceasta este industria cu una dintre cele mai mari rate de vaccinare. Ei cer printre altele renunțarea la măsura închiderii la ora 21.00 a restaurantelor pentru persoanele vaccinate și trecute prin boală.
Reprezentanţii HoReCa mai spun că dacă situaţia în care se află acum va continua ameninţă cu grevă fiscal şi proteste.