Lemnul pentru încălzire este mai scump cu până la 40 % în Mehedinți, un județ unde pentru mai bine de 70 % din populație, aceasta este cea mai bună sursă de căldură în sezonul rece. Chiar și la orașe, cei mai mulți locatari, deși locuiesc la bloc, și-au instalat sobe de teracotă sau centrale termice pe lemn, după ce sistemul centralizat a devenit nefuncțional. Însă, în ultima perioadă, oamenii se plâng că fac eforturi tot mai mari și economii, ca să nu stea în frig pe perioada iernii.
Orșova este unul dintre cele patru orașe din Mehedinți unde locatarii duc lemnele la etajul 4 al blocului, cu plasa. Sobele de teracotă și centralele cu lemn sunt singura sursă de încălzire, în condițiile în care gazul a rămas la stadiul de promisiune.
După 30 de ani, oamenii pare că s-au obișnuit cu situația, iar acum, cea mai mare problemă a lor este prețul lemnului, care crește în fiecare an. Faţă de primăvară, acesta e mai scump cu 35, până la 40 %.
La regia statului, prețul lemnului de foc este mai mic, însă la privat acesta se dublează, pentru că se adaugă transportul plus faptul că lemnele sunt tăiate și crăpate.
În condițiile în care gazul metan a ajuns în foarte puține localități din Mehedinți, peste 70 % din populație se încălzește cu lemne.