Deși pare greu de imaginat, avem în Oltenia un oraș cu proprietari de stradă. Se întâmplă la Drobeta Turnu-Severin, acolo unde cetățeni care au moștenit sau au cumpărat teren, sunt proprietari pe acesta, dar și pe strada pe care primăria ar trebui să o asfalteze și să aducă utilitățile. Dar pentru că proprietarii se opun, proiectele edilitare, unele cu fonduri europene sunt blocate, iar autoritățile nici nu pot face mare lucru, dacă cei care și-au cumpărat strada nu vor să cedeze terenul. Soluțiile sunt instanța sau despăgubirile, dar în primul caz un litigiu durează cu anii, iar în cel de-al doilea, proprietarii cer de trei ori cât face terenul.
Acest domn și-a construit o casă, într-un cartier nou de la marginea Severinului. Bărbatul și majoritatea vecinilor săi au cedat o mare parte din terenul privat ca primăria să amenajeze, să asfalteze strada și să aducă utilitățile. Dacă utilitățile au fost trase, strada nu poate fi asfaltată pentru că unul dintre proprietari are terenul extins și peste o parte din perimetrul acesteia și nu vrea cu niciun chip să cedeze. Situația e la fel în mai multe zone ale orașului, primăria nu poate interveni, iar oamenii circulă prin noroaie.
Singurul moment în care proprietarii pot fi condiționați să renunțe la teren e dacă solicită un act de la primărie. Autoritățile le mai propun soluția schimbului, cea a despăgubirii, dar oamenii cer sume foarte mari și ar mai fi instanța, dar procesele durează cu anii și sunt șanse mici de câștig.
La Drobeta-Turnu-Severin există și străzi pe care proprietarii le-au asfaltat singuri și-au adus utilitățile și sunt private. Pe acestea nu poți avea acces, dacă proprietarul nu își dă acceptul.