Direcția Silvică Vâlcea și-a propus să repopuleze cu cerbi lopătari pădurile din jurul municipiului Drăgășani și a adus din Arad 17 exemplare pe care în prezent le aclimatizează în zonă. Obiectivul este acela de a reface populația de cerbi lopătari, care a scăzut drastic în ultimii ani în zonă.
Un recent recensământ al cerbilor lopătari, prezenți in număr mare în număr mare în urmă cu câteva decenii în pădurile din jurul municipiului Drăgășani, a arătat că în libertate mai sunt doar câteva exemplare, astfel că Direcția Silvică a demarat un program pentru a conserva acest nucleu în cele două fonduri cinegetice pe care le administrează în zonă. La începutul anului, silvicultorii vâlceni au adus de la Arad opt femele si nouă masculi, care în prezent sunt în perioada de acomodare în noul habitat.
După cele câteva luni petrecute în Vâlcea sub atenta monitorizare a silvicultorilor vâlceni, cele 17 exemplare noi de cerb lopătar pare că s-au adaptat în zonă. Ba chiar s-au înmulțit, astfel că în curând ar putea fi lăsate libere în pădure. Silvicultorii vâlceni se gândesc chiar să mai aducă câteva exemplare pentru a fi siguri că numărul optim de animale va fi atins.
Originar din ținuturile mediteraneene, cerbul lopătar se diferențiază de celelalte genuri din familia Cervidae prin coarnele masculilor ce au forma unei lopeți, de unde și denumirea de lopătar.