Tradiția împodobirii bradului datează de la jumătatea mileniului trecut. În jurul acestui obicei s-au conturat foarte multe legende. Cele mai multe spun că bradul a apărut în locuițe în Roma Antică, pentru a le înfrumuseța în preajma sărbătorilor. Printre altele, a fost ales pentru că rămâne verde pe tot parcursul anului. În 1605 a fost înălţat primul brad de Crăciun într-o piaţă publică din Strasbourg, fiind împodobit cu mere roşii. Podoabele bradului s-au schimbat de multe ori de-a lungul timpului. Chiar dacă astăzi piața este plină de decorațiuni confecționate din plastic sau alte materiale sintetice, au rămas la mare cautare decorațiunile din lemn sau sticlă, confecționate manual sau pictate.
Târgul de Crăciun de la Craiova este apreciat de mii de vizitatori din toată țara și din Europa. La frumusețea târgului contribuie numeroase elemente. Comercianți și artizani din mai multe colțuri ale țării au adus la târg produse deosebite. Într-o căsuță din Piața Mihai Viteazul am găsit o poveste despre bunătate, bun gust și armonie cu sine. Lăcrămioara Teofilia Mihoreanu este din Botoșani și vine de cățiva ani la Târgul de Crăciun de la Craiova. Are una dintre cele mai vesele căsuțe pe care scrie “Meșteșugul bunicii”. Iar meșteșugul Lăcrămioarei este pictatul globurilor de sticlă. L-a ales pentru că o face fericită și pentru ca si-a dorit o altfel de bătrânețe.
Decorațiunile care ies din mâinile femeii sunt de fapt bijuterii realizate cu suflet care ne înfrumusețează casele în preajma sărbătorilor.
Lăcrămioara Mihoreanu vine de câțiva ani la Târgul de Crăciun de la Craiova. Se bucură de atmosferă, de faptul că îi este apreciată pasiunea și spune că are deja clienți fideli care caută noi modele.
Ideea brandului “Meșteșugul bunicii” a venit de la unul dintre cei patru nepoți ai Lăcrămioarei Mihoreanu. Anul acesta își propune să înregistreze această denumire la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.