În Olt, precipitațiile din ultima perioadă au fost insuficiente pentru a acoperi deficitul de apă din sol. Cu toate acestea, ele au salvat campania agricolă de toamnă şi au permis fermierilor să înființeze culturile de păioase. Cei care au semănat luna trecută speră ca după ultimele ploi culturile să și răsară. La nivel de județ, fermierii se grăbesc să înființeze culturile programate. Unii dintre ei lucrează în schimburi pentru a recupera timpul în care plugul nu se lipea de brazdă.
Ion Chiș lucrează anual peste 1.500 de hectare. Cea mai mare suprafață de teren o cultivă cu cereale păioase. În trecut, la această dată, culturile de rapiță și grâu erau înființate. Acum, din cauza secetei, înființarea culturilor este mult întârziată. Fermierul speră să reușească să semene grâul și celelalte cereale pe suprafața dorită, dar nu e sigur.
În Olt, cantitatea de precipitaţii a fost sub cea estimată de specialiști și dorită de fermieri. Cu toate acestea ploile au fost binevenite și le-au permis fermierilor să înființeze culturile de păioase.
Semănătorile au lucrat, în unele ferme, zi și noapte pentru ca sămânța de grâu și alte cereale să ajungă sub brazdă. Astfel, semănatul la trapiță s-a încheiat, iar cultura de grâu a fost înființată pe trei sferturi din suprafața programată.
Fermierii speră ca vremea caldă să se mențină câteva zile pentru ca parte din culturile înființate, în special cele de rapiță, să răsară și să se dezvolte așa cum trebuie.