Salina Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea, a fost redeschisă pentru turişti. Accesul în subteran este permis zilnic, dar în condiţii specifice prevenirii răspândirii virusului COVID 19. Chiar dacă au la dispoziţie un parc subteran de aproximativ 20 de mii de metri pătraţi, turiştii care coboară în salină sunt obligaţi să poarte mască şi să pătreze distanţa fizică. Înainte de a intra în subteran, acestora li se va face şi un triaj epidemiologic.
Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari este amenajat la 225 de metri faţă de nivelul mării şi cuprinde un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, mai multe terenuri de fotbal, baschet, tenis, masă de biliard, locuri de joaca pentru copii, precum şi pistă de carting. Din cauza pandemiei de coronavirus, însă, turiştii nu au acum acces la restaurant şi nici la terenurile amenajate pentru sporturi de echipă. În plus, accesul în subteran se face cu respectarea normelor în vigoare care prevăd că purtarea măştii este obligatorie în spaţii închise, chiar dacă unul dintre motivele pentru care oamenii vizitează salina este terapia cu aerosoli.
După trei luni de restricţii, odată cu reluarea activităţii punctului turistic al salinei din Ocnele Mari s-a redeschis şi cel mai mare lăcaş subteran din România. Este vorba despre biserica care poartă şi hramul Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor.
Preţul unui bilet la salina Ocnele Mari este de 30 de lei pentru adulţi şi de 22 de lei pentru copii, elevi şi studenți. În preţ este inclusă şi o mască de protecţie pe care fiecare turist o primeşte la casa de bilete.