Tehnologia în privința monitorizării calității aerului a avansat, iar pentru combaterea poluării este nevoie de un efort colectiv al societății. Aceasta este opinia studenților care participă la o școală de vară la Universitatea din Craiova în domeniul poluării aerului. Prin programul Erasmus, la aceste cursuri participă studenți din patru țări.
21 de studenți din Turcia, Slovacia, Bulgaria și România participă în aceaste zile la o școală de vară la Universitatea din Craiova. „Aplicarea unor tehnologii avansate în predare și cercetare, în domeniul poluării aerului” este titlul proiectului cu finanțare prin programul Erasmus. Din cei 21 de studenți participanți, 15 sunt străini. Sunt foarte interesați de domeniul poluării și se bucură de această experiență.
Pe parcursul școlii de vară, stundenții învață să realizeze un senzor de monitorizare a calității aerului, să il programeze și conecteze la o rețea internațională. Senzorii realizați la Craiova vor fi instalați în țările din care provin tinerii. Studenții au parte de cursuri chiar cu un antreprenor român care conduce un start up ce produce astfel de senzori.
Proiectul școlii de vară se va desfășura și anul viitor când o altă grupă de studenți va parcurge aceste cursuri. Valoarea proiectul Erasmus prin care se desfășoară acestă școală de vară este de 254.000 de euro.