Rețeta de joi: Pulpă de noatin la tavă cu legume

Noatinul e mielul matur, de toamnă, mult mai bun de friptură. E mielul care a scăpat de sacrificările de la Paști.

Ingrediente:
800 g pulpă de miel
400 g cartofi
300 g ardei capia
200 g morcovi
50 ml ulei de floarea-soarelui
2-3 căpăţâni de usturoi
sare
piper boabe şi măcinat
2-3 crengute rozmarin
50 ml vin roșu

Mod De Preparare
Se spală pulpa de noatin în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se condimentează carnea cu sare şi piper, după preferinţă. Se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la rece, la frigider, la macerat, pentru cel puţin 2-3 ore.

Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie in bucăți mari.

Se sărează, se stropesc cu ulei de masline şi se pun in tavă. Pulpa de noatin se scoate de la rece şi se pune într-o tavă, se stropeşte cu puţină apă şi vin şi se lasă la cuptor aproximativ 80 de minute ca să se pătrundă bine.

După ce s-au rumenit, atât legumele cât şi carnea, se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin proaspăt.

 

Poftă bună!

Etichete: , ,


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


România în bucate- #tăstShow oltenesc în Ponoare

Plecarăm într-o altă zonă minunată din Oltenia, Ponoarele din județul Mehedinți și realizarăm încă o ediție cu mâncăruri oltenești delicioase. În meniu: -ciorbă cu ceapă verde cu brânză -tocăniță de porc la ceaun; -turtă de mălai în țest. Preparatele delicioase din această ediție au fost realizate la Conacu’ Boierului din Ponoarele, cu ajutorul bucătarului Petre, […]

Rețeta de joi: Ciorbă de fasole, variantă macedoneană

Pentru cei care preferă ciorba de fasole oricărei alte ciorbe preparată acasă, avem azi o rețetă the best, știindu-se faptul că macedonenii sunt cei mai buni la gătit legume, în special fasole. O rețetă mai simplă decât cea românească dar mult mai gustoasă. Ingrediente: 500 g fasole 200 g ciolan afumat 2 ceape mari 1 […]

Regiunea în obiectiv – 28.10.2020

Vă invităm astăzi, de la ora 18.30, la „Regiunea în Obiectiv „, să vorbim despre  proiectul “Tineri voluntari, în comunitate” , împreună cu Rodica Fota,  preşedinte Asociaţia Good Education. Apoi, Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt IȘJ Dolj, ne explică cum se desfășoară școala online la nivelul județului. La final, Nicu Certan, președinte  Asociaţia Studenţilor Basarabeni […]

Rețeta de joi: Salată de murături la borcan

Un preparat de inspirație ungurească. În Ardeal se numește ciolomadă din maghiarul csalamade. Ideal lângă friptura și cârnații de porc în zilele reci de iarnă. Ingrediente: 200 g varza alba 100 g castraveti 100 g ardei rosii si galbeni 100 g morcov 100 g gogonele 100 g ceapa alba si rosie Piper boabe si macinat […]

România în bucate- #țăstShow oltenesc în Băilești

Din Băileștiul lui nea Mărin vă poftim la masă! Nu ratați o ediție realizată de echipa de la TVR Craiova, cu arome apetisante, prieteni! Ghidul emisiunii este nepotul lui Sucă, Iliuță, care ne oferă documentul obligatoriu la intrarea în oraș, pasaportul de Băilești- Zaibărul- valută forte. Nu lipsesc preparatele delicioase gătite după rețete specifice locului, […]

Regiunea în obiectiv – 20.10.2020

La „Regiunea în Obiectiv”, vă invităm de la ora 16.00 pe TVR3 şi de la ora 18.30 pe TVR Craiova, să aflăm mai multe despre  intervenţia de urgenţă  la operele din Tg. Jiu ale lui Constantin Brâncuşi. Vine în emisiune cu detalii  Doru Strîmbulescu, director Centrul „Constantin Brâncuşi”. Suntem în legătură telefonică directă  și cu […]