În 20 de localități din județul Dolj, copiii nu au acces la școala online, iar explicațiile sunt multiple. Elevii se confruntă nu numai cu lipsa semnalului la interent sau telefon, ci şi cu lipsurile majore din cauza situaţiei materiale precare. O spun cei de la World Vision România. Potrivit studiului, 40% dintre copiii din mediul rural din România nu au participat la școala online în prima perioadă a pandemiei. Lucrurile nu stau diferit nici azi.
Creșterea alarmantă a incidenței de infectare cu SARS COV2 face ca din ce în ce mai multe localități să intre în scenarii care presupun susținerea cursurilor online, însă școala online este în continuare o utopie pentru elevii din mediul rural. Studiul World Vision relevă că elevi din 20 de comunități din Dolj sunt in această situație.
La o aruncatură de băț, de Craiova se afla satul Palilula, un sat pe care nici chiar nemții nu l-au găsit în timpul războiului. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult din punct de vedere al tehnologiei nici acum. Așa se face ca mulți din cei 50 de școlari nu pot să beneficieze de educatie în mediul online. Situaţia este cunoscută şi de manager, care spune că au fost rezolvate problemele din şcoli, dar nu şi cele din localitate.
Directorul școlii spune că un proiect pentru achiziția de astfel de dispozitive este în curs de derulare la nivel de primărie. Până atunci însă sprijinul a venit tot din partea fundației World Vision, care a donat 12 tablete cu cartelă SIM pentru copiii de la școala din Bucovăț și structura din Palilula. Alte 500 de tablete au fost donate de fundație in satele și comunele din Dolj.
Etichete: mediul rural, rural, scoala online, World Vision