Consiliere psihologică gratuită pentru copiii și părinții lor afectați emoțional de pandemie. Este un proiect al Fundației World Vision care îi ajută în această perioadă dificilă pe care o traversăm. Și în județul Dolj, mai multe familii din comunități rurale au primit sprijin de la psihologi. Părinții au fost învățați să renunțe la metodele învechite de pedeapsă și să își schimbe atitudinea, mai ales că au petrecut mult timp acasă împreună cu copiii lor. Psihologii spun că este nevoie de astfel de programe, mai ales în comunitățile din mediul rural.
Izolarea socială, închiderea şcolilor, scăderea venitului familiei au dus la creșterea sentimentului de neliniște pentru familii și cadre didactice. Părinții au fost nevoiți și ei să se adapteze acestei noi realități iar psihologii World Vision i-au ajutat să treacă mai ușor peste această provocare. Probleme au fost mai ales în mediul rural, în comunități sărace.
În condițiile creșterii nivelului de stres, specialiștii World Vision i-au sfătuit pe părinți să fie atenți la propriul comportament pentru a nu afecta stabilitatea emoțională a copiilor, și așa pusă la încercare de izolare și nevoi.
Un raport întocmit de World Vision anul trecut în perioada pandemiei arată că, în mediul rural, 1 din 10 copii se duce la culcare flămând, 1 din 2 elevi care abandonează școala o face din cauza costurilor, iar 1 din 5 copii nu este fericit.