Alexandria este singurul oraș din România care marchează, anul acesta, Ziua Internațională a Rinichiului, prin intermediul Spitalului Județean de Urgență din oraș. Cadrele medicale și conducerea unității spitalicești au demarat o campanie de conștientizare în ceea ce privește afecțiunile renale, atât în rândul pacienților cu boli ale rinichilor cât, mai ales, în rândul persoanelor care prezintă risc de îmbolnăvire.
Andreea Apostol este medic nefrolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Alexandria. De Ziua Internațională a Rinichiului, aceasta a lansat o campanie de informare despre ce înseamnă afecțiunile renale și cum pot fi ele prevenite. Un mod de viață sănătos și analizele medicale efectuate regulat sunt primii pași pe care oricine îi poate face pentru a-și menține rinichii în stare bună.
Medicul atrage atenția și asupra importanței consumului de apă.
Care sunt, însă, primele semne că rinichii nu funcționează corect? Medicul nefrolog ne explică.
Afecțiunile renale afectează tot mai mulți teleormăneni, spun medicii, care se confruntă zilnic cu noi astfel de cazuri. În acest moment, în Centrul de Hemodializă al Spitalului Județean din Alexandria sunt tratați constant 40 de pacienți. Unitatea spitalicească este singura din țară care a ales să marcheze Ziua Mondială a Rinichiului.