Cu bani puțini, dar administrați ca la carte, reprezentanții unui spital mic din Mehedinți au reușit în jumătate de an, lucruri la care multe spitale din România nici n-ar putea visa. Este vorba de un ambulatoriu de specialitate și unele dotări de ultimă generație la Orșova, unde zeci de bolnavi vor primi, zilnic, consultații medicale care să-i ajute să-și trateze suferința. Unitatea sanitară deservește mai bine de 30.000 de pacienți din vestul și nordul județului care după ce spitalul a fost transformat în spital suport Covid, mergeau chiar și 80 de km, la Caransebeș, pentru consultații. De acum, oamenii pot să își trateze din nou bolile în orașul lor.
Cam acesta era stadiul lucrărilor la ambulatoriul spitalului din Orșova acum o lună. Administrația unității sanitare a pus în practică zicala „fă Rai din ceea ce ai” și doar cu 100.000 de euro, au reușit să extindă serviciile medicale. Așa că de astăzi, zecile de pacienți care au nevoie de consultații nu mai merg 25 de km la Tr. Severin, sau 80 de km la Caransebeș (atât cât mergeau după ce spitalul a devenit Covid) și au servicii medicale în oraș.
Ambulatoriul inaugurat are mai multe cabinete medicale noi, deschise în premieră la Orșova, dar și aparatură de ultimă generație.
Și mai bine de zece medici noi au ajuns la Orșova, după ce au lăsat spitale importante din țară și au venit să-și ofere serviciile pacienților de aici. Printre ei găsim o asistentă voluntară, dar și un medic urolog, decis să se stabilească la Orșova.
La Orșova, medicii tineri care lucrează în spital au asigurată și o casă, până când își găsesc un loc al lor, adică un apartament cumpărat sau o chirie. Abia au fost terminate șapte garsoniere noi, în care aceștia vor putea locui.
100.000 de euro au fost investiți în ambulatoriul inaugurat. 50.000 de la primărie, alți 50.000 din veniturile spitalului. Pentru că și-a extins paleta de servicii medicale, unitatea sanitară își va crește de acum și mai mult veniturile, pentru că va putea deconta mai mulți bani de la Casa de Asigurări de Sănătate.