O expoziţie de pictură dedicată copiilor cu nevoi speciale a fost vernistată în Râmnicu Vâlcea. Printre expozanţi se numără şi Anastasia, o fetiţă diagnosticată cu autism care a beneficiat recent de o terapie inovativă, bazată pe neuroştiinţă. Părinţii ei vor să pună bazele unui centru terapeutic pentru ca şi alţi copii diagnosticaţi cu autism sau ADHD să poată primi acest tratament.
Anastasia Ioana a fost diagnosticată cu autism în urmă cu cinci ani, iar în toată această perioadă părinţii au dus o luptă susţinută pentru a o integra în societate. Fetiţa este extrem de talentată şi îşi exprimă cel mai bine trăirile şi emoţiile prin pictură, iar în prima săptămână din iunie lucrările sale pot fi admirate în cadrul unei expoziţii colective de pictură intitulată „CULORI. IMAGINI. TRĂIRI”.
Anastasia Ioana se numără printre puţinii copii din România care au beneficiat de o terapie inovativă, bazată pe neuroştiinţă. Cu ajutorul unui joc pe calculator, care poate fi controlat doar prin puterea minţii, copiii diagnosticaţi cu autism sau ADHD îşi antrenează creierul şi sunt ajutaţi să se concentreze si să asimileaze mult mai uşor informaţia. Părinţii Anastasiei au pus bazele unei asociaţii şi vor să creeze şi la Râmnicu Vâlcea un astfel de centru terapeutic.
Cei care vor să ajute şi să contribuie la deschiderea centrului o pot face vizitând expoziţia deschisă la parterul blocului L, de pe Calea lui Traian, nr. 129, din Râmnicu Vâlcea şi să cumpere un tablou din cadrul expoziţiei. Peste o mie de copii din Vâlcea, cu vârste cuprinse între trei şi 18 ani, diagosticaţi cu autism sau ADHD, ar putea să beneficieze de serviciile oferite de Centrul Terapeutic „Prietenii Anastasiei”.