Autoritățile județene din Gorj inventariază în această perioadă pagubele produse de seismele care au avut loc săptămâna trecută. Sunt 121 de imobile avariate după seria de seisme. Pe listă se află şcoli, instituţii publice, biserici, blocuri de locuit sau obiective turistice. Guvernul a anunțat că va aloca 51 de milioane de lei pentru reabilitarea a 16 obiective din cinci localități afectate de cutremur. Este vorba despre clădiri din municipiul Târgu Jiu, oraşul Tismana și comunele Arcani, Runcu şi Stăneşti.
În județul Gorj, unde în această săptămână s-au produs mai multe cutremure există o singură persoană calificată pentru expertizarea seismică a clădirilor. Din acest motiv expertizarea clădirilor afectate de cutremure este mult îngreunată. Autoritățile au făcut un apel la Ministerul Dezvoltării și Ministerul Culturii, care au trimis doi experti tehnici structuristi. Dupa o evaluare preliminara a cladirilor grav afectate de cutremur, se vor lua si masuri.
Un nou cutremur cu magnitudinea 3,9 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 2:18, în judeţul Gorj, la o adâncime de 11 kilometri. Motiv de panică pentru locuitori.
Până acum s-au produs peste 960 de replici, cea mai mare fiind noaptea trecută. Cel mai mare cutremur produs până acum în Gorj a avut loc săptămâna trecută și a fost de 5,7 grade pe scara Richter.