La patru ani de la cazul Caracal patru polițiști și foști politiști au fost trimiși în judecată. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că au intervenit prea târziu după apelul la 112 al Alexandrei Măceșanu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă. Potrivit procurorilor, fata care anunțase că a fost răpită ar fi avut șanse să fie salvată, dacă poliţiştii nu ar fi așteptat 14 ore până să intervină. Procurorul Cristian Popescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cel care a decis ca percheziţia în curtea lui Gheorghe Dincă să se facă începând cu ora 06:00 dimineața și era cercetat pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi neglijenţă în serviciu, a scăpat de acuzațiile penale.
Şeful Poliţiei Caracal şi alţi trei poliţişti au fost trimişi în judecată de către procurorii Curţii de Apel Craiova, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, pentru modul în care au intervenit după dispariţia Alexandrei Măceşanu. Procurorii spun că Alexandra Măceşanu, răpită şi ucisă de Dincă, avea şanse să fie salvată dacă oamenii legii interveneau mai repede.
Potrivit rechizitoriului, în data de 25 iulie 2019, șeful poliției Caracal, aflat la conducerea operaţiunilor de căutare a Alexandrei Măceșanu și de identificare a celui care a răpit-o, nu a gestionat în mod corespunzător sesizarea privind dispariţia fetei. Cercetată este și șefa secției de poliție rurală Osica de Sus, de la vremea respectivă, care a fost informată despre dispariţia fetei în noaptea de 24/25 iulie 2019, dar nu a raportat evenimentul şefului Poliţiei Caracal şi nici nu a verificat ce au făcut poliţiştii din subordinea ei. Aceasta s-a pensionat imediat după cazul Caracal, în august 2019, odată cu soţul ei, şeful Poliţiei Caracal. Printre polițiștii considerați vinovați se numără și agentul care era ajutor de şef de post la Poliţia din Dobrosloveni, în 2019. Potrivit anchetatorilor, el este acuzat că nu a înregistrat dispariţia Alexandrei, în seara de 24 iulie 2019, când părinţii au făcut sesizarea și nici nu a făcut niciun fel de verificări pentru a afla cum a dispărut adolescenta, iar mai mult decât atât nici nu a informat, în regim de urgenţă, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Caracal. Aceleași acuzații i se aduc și șefului de post din Dobrun, de la momentul respectiv.
Avocatul familiei Alexandrei Măceșanu spune că săptămîna viitoare va depune plângere împotriva soluției de clasare față de procurorul Cristian Popescu.
Anul trecut, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a disjuns dosarul în care sunt cercetaţi cei patru polițiști şi l-a trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.
Gheorghe Dincă, cel care a ucis-o pe Alexandra Maceseanu, dar si pe Luiza Melencu a fost condamnat în luna mai a acestui an la 30 de ani de închisoare. Restul polițiștilor şi procurorii implicaţi în caz au scăpat de acuzaţii şi lucrează în continuare în sistem.