După un an capricios cu ploi dar și zile secetoase, fermierii care au plantații de pomi fructiferi trag concluziile. Ei sunt mulțumiți de producție, dar partea cea mai dificilă este desfacerea produselor. Guvernul României, prin Direcțiile Agricole județene are în lucru mai multe proiecte pentru colectarea și valorificarea tuturor produselor agricole românești.
Daniel Pavel a decis acum patru ani să investească în plantațiile pomicole. Are în prezent peste 55 de hectare cultivate cu caiși, peri, vișini, cireși și pruni. Despre anul 2023 spune că a fost un an dificil și atipic.
Producția de prune se anunță a fi una bună calitativ și destul de importantă. Dificilă este comercializarea în piețel și în special în marile lanțuri de magazine.
Pe de altă parte, oamenii spun că dacă au de ales între produse agricole românești și străine, le preferă pe cele românești.
Autoritățile caută de multă vreme soluții pentru valorificarea produselor românești.
În proiect, pentru Dolj, mai există înființarea unui centru de legume și fructe la Desa, o piață de gross la Moțăței. Autoritățile nu exclud posibilitatea ca în viitor să fie înființate alte noi centre în zonele cu potențial legumicol și pomicol.