Portul popular românesc reprezintă o parte importantă din cultura tradițională a României şi păstrează viu spiritul autentic și dragostea față de propria țară. Din pasiune pentru tradiţie, o familie din Caracal a deschis un atelier unde confecționează costume populare și le recondiționează pe cele vechi. Fiecare zi este dedicată promovării portului popular românesc și tradițiilor, ca să nu fie uitat de tinerele generații. Costumele populare specifice din toate zonele României sunt cusute în atelier de mâinile dibace ale femeilor.
Acestea sunt numai câteva dintre costumele populare realizate de familia Stroe din Caracal. Povestea confecționării și recondiționării costumelor a început în urmă cu câțiva ani. Elev al Școlii Populare de Artă și coregraf la un ansamblu folcloric din Olt, Lucian Stroe este, de când se știe, îndrăgostit de tradiții și obiceiuri. Așa a luat naștere atelierul din curtea casei, acolo unde mâinile dibace ale femeilor care lucrează cu multă dăruire, creează adevărate straie de sărbătoare. Materia primă pentru confecționarea costumelor este adusă de la ateliere meșteșugărești din Satu Mare, Târgu Mureș și București.
Cea care coordonează afacerea și știe cel mai bine ce înseamnă să confecționezi un costum popular este Liliana Stroe, sora sa. Familiarizată cu domeniul confecțiilor, afacerea pornită alături de frate său, este tot ce și-a dorit.