Vechea cetate dacică de la Ocnele Mari este zilele acestea gazdă pentru cei pasionați de istorie și de arheologie în cadrul festivalului Buridava. Eveniment de tradiție în localitatea vâlceană, festivalul aduce în atenție istoria acestor locuri printr-o serie de manifestări culturale, din care nu lipsesc bineînțeles reconstituirile luptelor între daci și romani, prezentarea de costume din lumea antică, dar și posibilitatea de a vizita situl arheologic din zonă.
La Buridava, specialiștii și studenții de la Universitatea Politehnică din București, organizator principal al festivalului alături de autoritățile locale, au reluat de o săptămână săpăturile în situl arheologic deschis acum aproape 70 de ani in zonă. Speră ca la finalul celor două săptămâni cât vor mai sta aici să vină cu vestigii și date noi care să-i ajute să reconstituie viața geto-dacilor care au populat aceste meleaguri acum mai bine de 2000 de ani.
Anul acesta ca o noutate este și deschiderea unei tabere pentru copii. 30 de tineri din toată țara, selectați din circa 30.000, au astfel posibilitatea de a participa alături de studenții și de specialiști la cercetările care au loc în această perioadă la cetatea Buridava.
Festivalul Buridava s-a încheiat în weekend, însă cercetările arheologice vor continua anul acesta cel puțin până la mijlocul acestei luni.