Săptămâna Purcărete la Craiova a debutat aseară, cu spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, montat de cunoscutul regizor la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Evenimentul de la Craiova reprezintă un omagiu adus lui Silviu Purcărete la împlinirea a 50 de ani de excelență în teatru, pe toate meridianele lumii. De numele său se leagă succesele internaționale ale naționalului craiovean din anii 1990-2000, cu spectacole încununate cu 15 mari premii internaționale și elogiate de critică, atât în țară, cât și în străinătate.
Pentru a marca 50 de ani de excelență marca Silviu Purcărete pe scena lumii, timp de o săptămână, Naționalul craiovean face o reverență în fața creatorului căruia îi datorează o perioadă de glorie internațională cu totul remarcabilă. Silviu Purcărete este cel care a marcat peste un deceniu din existența teatrului craiovean, dar și cariera și viața multora dintre actorii distribuiți în spectacolele sale, sau ale celor care i-au văzut spectacolele.
Săptămâna Purcărete a debutat aseară cu spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, montat de celebrul regizor la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu. Spectacolul are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care, inspirat de teatrul japonez, pornește de la o piesa kabuki din secolul al 19-lea. Montarea preia teme precum dragostea obsesivă, crima, reîncarnarea și răzbunarea, construind, cu umor și auto-ironie, un comentariu efervescent al dialogului dintre cultura europeană și cea japoneză.
În această seară, se joacă cel mai nou spectacol pus în scenă de Silviu Purcărete la Teatrul Odeon din București, Lexiconul amar, pentru ca, în serile următoare, alte trei montări recente să fie prezentate publicului.