Spitalul Covid de la Mioveni are 61 de internați, dintre care 3 în stare gravă, netransportabili, iar 7 pacienți au fost trimiși în alte județe. De luni însă la acest spital nu se vor mai face internări, spitalul fiind la capacitate maximă. Consiliul Județean din Argeș a organizat o întâlnire cu toti factorii implicati in gestionarea situatiei covid si cu primarii oraselor.
Directorul Spitalului Mioveni spune că la unitatea pe care o conduce este la maximul unei crize sanitare în materie de Covid 19, ca și județul Arges, în condițiile unei lipse acute de medici de terapie intensivă.
În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre organizarea sistemului sanitar din județul Argeș în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus, fiind avute în vedere situația la zi a numărului de pacienți internați confirmați pozitiv, gradul de ocupare a spațiilor destinate pentru aceștia, stabilirea unor circuite și a unor zone tampon la nivelul tuturor unităților sanitare pentru persoanele suspecte, precum și eficientizarea activității celor trei laboratoare de testare din județ. De asemenea, a fost abordată problema lipsei personalului medical de specialitate, fiind nevoie de mai mulți medici infecționiști și de terapie intensivă, mai ales în această perioadă în care se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de infecție cu virusul SARS-Cov-2.
Totodată, a fost pusă în discuție organizarea la nivelul Spitalului Județean de Urgență Pitești. După aproximativ patru luni în care au fost detașați la Spitalul Orășenesc Mioveni, medicii de la ATI revin la Spitalul Județean, în structura acestei unități sanitare urmând a fi funcțional un Compartiment de Terapie Intensivă COVID. De asemenea, tot în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, începând cu data de 1 iulie 2020, funcționează o unitate de izolare și tratament pentru pacienții confirmați cu infecția SARS-Cov-2 asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară.
Etichete: capacitate maxima, covid, deficit materiale sanitare, mioveni, terapie intensiva