Ce ar trebui să conțină o trusă de urgență pe care să o luăm în concediu

Pentru a ne bucura de o vacanță cât mai în siguranță, trebuie să respectăm câteva reguli simple pentru a nu ne îmbolnăvi. O trusă de urgenţă este necesară, mai ales dacă merg și copiii. Ce trebuie să conţină această trusă, aflăm de la medicul pediatru Mihai Craiu.

  • „Trebuie să avem grijă la igiena alimentației, trebuie să spălăm totul – că sunt fructe proaspete, că sunt alte produse alimentare, trebuie să avem grijă la prepararea termică și la păstrarea lor în frigider. Trebuie să avem în vacanță întotdeauna o mică trusă de urgență, care poate fi făcută cu ajutorul medicului de familie, sau, din experiență, folosind câteva antitermice, câțiva plasturi, un dezinfectant, un analgezic obișnuit, un pic de fașă”, a atras atenția medicul pediatru Mihai Craiu.
  • „În ceea ce privește bolile acute, e bine să ne ferim de aglomerații. De ce? Pentru că nu numai coronavirusul poate fi luat din spații foarte aglomerate și închise. Putem foarte bine la piscină să achiziționăm infecții cu transmitere pe cale orală. Într-o piscină în care stăm foarte aglomerați (…) putem lua orice – începând de la hepatita A și terminând cu enterocolite acute, cu adenovirus”, a adăugat specialistul.
  • „Cred că ar trebui să se teamă și de ceilalți microbi, care nu și-au luat vacanță de teama coronavirusului, sau, în fine, de situația aceasta specială în care ne aflăm, și ar trebui să aibă 5 categorii de soluții, de remedii, pentru o plecare în vacanță. În afară de anti-termice (…), aș sugera părinților să aibă un antialergic, cel puțin unul de aplicat pe piele, sub formă de cremă (…) pentru că, din păcate, în vacanță, copiii sunt expuși la diverse mușcături sau bagă mâna în zone care îi pot irita sau pot să producă fenomene urticariene locale. Ar trebui să existe, de asemenea, niște săruri de rehidratare pentru că, din păcate, uneori, copiii care mănâncă lucruri insuficient preparate termic sau ținute în mod impropriu în galantar, la căldură, fac vărsături și diaree. Aici, pentru a evita spitalul, pot fi folosite faimoasele acadele cu săruri de rehidratare, care se pun în congelator și care sunt chiar plăcute de către copii, mai ales de cei care varsă și nu pot să înghită sărurile convenționale”, a precizat, la TVR, medicul pediatru.
  • „Și în fine, ultimul lucru – trebuie să existe dezinfectantul de mâini sau spray-ul alcoolizat, care e absolut necesar oriunde am merge, nu numai la piscină”, a mai subliniat Mihai Craiu.

Sursa: stiri.tvr.ro

Etichete: , , ,


Emisiuni Recente


Articole similare