Tratamentul cu plasmă de la pacienți vindecați a început să fie tot mai des folosit pentru salvarea paienților COVID-19 aflați în stare critică. Numărul celor care s-au vindecat de coronavirus nu se înghesuie să doneze sânge. Pentru a impulsiona donarea, prefectul de Olt, care a fost infectat cu SARS-COV-2 și l-a învins, a dat un exemplu de implicare și s-a dus la Centrul de Transfuzii Olt pentru a da o șansă la viață și altor semeni infectați.
Prefectul de Olt, Florin Homorean, a donat sânge pentru a se putea preleva plasma necesară vindecării pacienților grav bolnavi după ce s-au infectat cu SARS-COV-2. Prin gestul său, acesta a dorit să impulsioneze donarea de sânge, în special de la pacienții care au scăpat de virusul chinezesc și speră ca tot mai multe persoane să-I urmeze exemplu. Tratarea pacienților grav bolnavi după infectarea cu COVID 19 cu ajutorul plasmei a devenit tot mai uzitată, dând rezultate foarte bune. Prefectul județului Olt, a fost internat în 12 iulie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după ce a fost depistat pozitiv la testul COVID 19. După zece zile petrecute ca asimptomatic în spitalul slătinean, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, motiv care i-a determinat pe medici să-l transfere la Spitalul Colentina din București. A fost externat pe 29 iulie și a stat apoi în izolare până pe 4 august.
La finele săptămânii trecute, la spitalul din Slatina, în premieră, un pacient în vârstă de 44 de ani aflat în stare critică a beneficiat detratamentul cu plasma. Autoritățile medicale din Olt se pregătesc pentru a adopta această metodă pentru pacienții în stare foarte gravă, în condiiile în care aceștia nu mai pot fi transferați la marile clinici din țară. În spitalele din Olt se află în stare gravă 8 pacienți care sunt internați la ATI.
Etichete: Coronavirus, COVID 19, donator, Olt, prefect