✔️ Anul acesta este unul special, vom sărbători Paștele altfel decât eram obișnuiți.
✔️ Izolarea socială se impune și în aceste momente spre binele nostru și al apropiaților. Este important să înțelegem că trebuie să evităm vizitele și deplasările ca sa fim împreuna cu cei dragi, pentru a nu risca o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirus.
🔵 Dr. Gina Chiriac – psiholog/psihoterapeut, președinte al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă ne vorbește despre abordarea psihologică a problemelor legate de izolare și carantină în perioada sărbătorilor pascale.
✔️ Pentru toți credincioșii ortodoxi este o încercare grea la nivel de credințe personale, religioase. Pot părea sentimente de vinovatie sau chiar păcat.
✔️ Relația cu moartea și reînvierea lui Hristos sunt fundamente ale credinței ortodoxe și este normal ca sentimente precum frica, incertitudinea, nesiguranța, gânduri precum ”Ce-o sa zică Dumnezeu?, „Cum o sa ma arăt in fața lui Hristos?” să apară.
Toate aceste frământări sunt firești.
✔️ Însă dincolo de toate acestea, iubirea și bunătatea divină sunt nemărginite și uneori greu de cuprins pentru mintea noastră de simpli muritori.
✔️ Poate că aceste încercări au ca scop creșterea iubirii noastre față de Dumnezeu, fiindcă “voința lui Dumnezeu ține lumea și o cârmuiește. Nimic nu se întâmplă fără îngăduința lui Dumnezeu, în afara dumnezeieștii Lui voințe. Toate deci există prin dumnezeiasca Lui îngăduință și bunăvoire.” (Sfântul Nectarie din Eghina, Zece cuvântări la Postul Mare, Editura Sophia)
🔵 Autoritățile spun că suntem pe partea ascendentă a pandemiei și că vârful va fi la maximum zece zile după Sărbătorile Pascale.
Reportaj realizat de Ramona Săseanu
Editor imagine: Sorin Adam
#TABLETADESĂNĂTATE