În cadrul emisunii Cult@rt continuăm cele două campanii de susținere și promovare a creatorilor și artiștilor contemporani, campanii realizate în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Oltenia, respectiv cu Teatrul Național Marin Sorescu. Invităm astfel telespectatorii să îi cunoască mai bine pe scritorii din Oltenia și pe actorii naționalului craiovean, dar și să se îndrepte mai mult spre lectură și spre sălile de teatru.
Campania ,,Carte frumoasă, cinste cui te-a scris !” îl are ca protagonist pe scriitorul Ioan Lascu, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova, iar în cadrul rubricii ,,Ia te uită!” îl veţi cunoaşte pe actorul Alex Calangiu.
Petrişor Militaru, inițiatorul proiectului ,,Craiova și avangarda europeană”, face un portret pictorului Victor Brauner, născut în 15 iunie 1903, la Piatra Neamţ.
Astăzi, Victor Brauner face parte din categoria artiştilor de anvergură universală. Artistul a fost renumit, începând cu mijlocul secolului trecut, în viața artistică a Parisului, unde s-a stabilit în anul 1930. Aici îl întâlnește pe Brâncuşi, care-l inițiază în arta fotografică. Tot în această perioadă se împrietenește cu poetul Benjamin Fondane şi îl întâlnește pe Yves Tanguy, care-l va introduce mai târziu în cercul suprarealiștilor. Brauner este un personaj captivant, iar viața sa ascunde mistere demne de inspirațiile mișcării suprarealiste al cărui membru a fost.