Tableta de sănătate – Afecțiuni oculare la copii

✔️ De cele mai multe ori, părinții se adresează serviciului de Oftalmologie Pediatrică doar dacă observă modificări vizibile la nivelul ochilor copilului: ochi deviați de la poziția lor normală (strabism), un ochi mai mare, mai „ieșit din orbită” (glaucomul congenital), un punct alb în loc de pupila neagră („albeață” – cataractă sau alte afecțiuni) sau pentru că, pur și simplu, li se pare că băiețelul sau fetița lor nu urmăresc cu privirea jucăriile, lucruri în mișcare sau chiar o lumina proiectată pe ochii lor.

🔵 Doamna dr. Dana Preoteasa medic primar oftalmolog ne dă detalii despre afecțiunile oculare la copii, vedem ce presupune un control oftalmologic și cum se efectuează o intervenție chirurgicală pentru cataractă congenitală.

✔️ Cataracta congenitală – reprezintă opacifierea în diverse grade a cristalinului. Uneori acesta este complet opacifiat, apărând ca o pupila complet albă, prin care copilul nu vede deloc, alteori opacitatea este foarte mică și nu afectează vederea copilului.

✔️ Tratamentul este strict chirurgical și e necesar a fi realizat în primele luni sau chiar săptămâni de viață.

🔵 Înainte de vârsta școlara, toți copiii ar trebui să facă un control oftalmologic de rutină, pentru a vedea dacă au nevoie de ochelari sau dacă există vreo patologie oculară, mai ales că urmează o perioadă în care copilul va depune eforturi vizuale destul de mari.

Invitati: Dana Preoteasa,


Despre Tableta de sănătate

„Tableta de sănătate” este una dintre puținele emisiuni în care medicii și specialiștii sunt puși față-n față cu publicul, martor al demonstraţiilor şi prezentărilor live despre […]


Ramona Săseanu

Este licenţiată a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică şi a Facultăţii de Stiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova. Este masterand al Facultăţii de Jurnalism […]


Emisiuni Recente


Articole similare