Direcția Silvică Olt încearcă să valorifice din bogățiile de pe cele 35.000 de hectare de pădure din județ. Instituția face profit atât din exploatarea materialului lemnos, cât și din recoltarea plantelor medicinale sau a fructelor de pădure. Anul acesta, contractul pentru valorificarea măceșelor cântărește greu în bugetul instituției. Cele aproape 80 de tone de fructe vor ajunge la firme din Olanda și Germania.
În fiecare an, angajații Direcției Silvice Olt sunt implicați în activitățile de colectare a plantelor medicinale și a fructelor de pădure. În ultima perioadă, ajutați de familie sau prieteni, au reușit să adune aproape 80 de tone de măceșe. Activitatea le-a adus un ban în plus și culegătorilor.
Cei care culeg măceșele trebuie să fie atenți la fiecare fruct, pentru că nu toate corespund standardelor de calitate.
În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, cantitatea de măceșe recoltate pentru Direcția Silvică Olt este mai mare decât anul trecut. Iar profitul este pe măsură.
Măceșele recoltate din județul Olt vor ajunge în Olanda și Germania, unde sunt folosite la producerea de piureuri pentru copii. Efectele benefice ale acestor fructe pentru organism sunt cunoscute din antichitate. Specialiștii susțin că măceșele au un conținut de vitamina C mai ridicat decât citricele, au acțiune antiinflamatoare, reglează colesterolul și întăresc organismul.
Etichete: Directia SIlvica Olt, macese