Majoritatea bugetelor locale ale autorităților din Olt au fost aprobate. Edilii susțin că banii pe care-i au la dispoziție pentru funcționarea autorităților locale și susținerea proiectelor aflate în derulare sunt insuficienți. Cu toții speră să crească încasările din taxe și impozite, dar și să primească bani la rectificarea din vară. Consiliul Județean Olt a împărțit sumele avute la dispoziție astfel încât să asigure buna funcționare a instituției, dar și să finalizeze o parte din investiții.
Autoritățile locale din Olt au, în procent de peste 90%, aprobat bugetul pe acest an. Sumele pe care le au la dispoziție sunt insuficiente pentru asigurarea funcționării instituțiior și a derulării proiectelor aflate în implementare. Edilii speră să încaseze mai mult din taxe și impozite, dar și să primească bani la rectificarea din vară.
Situația se prezintă la fel și în ceea ce privește administrația județeană. Banii pe care instituția îi are la dispoziție în acest an sunt cam aceeași cu cei din 2023. Președintele CJ Olt, Marius Oprescu susține că ei au fost împărțiți judicios astfel încât actvitatea instituției să nu aibă de suferit, dar și să poată continua o serie de investiții derulate din fonduri proprii.
Primarii din Olt se bazează pentru dezvoltarea localităților pe accesarea fondurilor guvernamentale perin PNRR și Anghel Saligny, cele europene, dar și pe atragerea de bani de la Fondul de mediu. Majoritatea investițiilor derulate în județ vizează introducerea utilităților și reabilitarea drumurilor.