La prețuri cu până la 40 % mai mari decât în anii trecuți, românii încearcă totuși să țină cont de tradiție și de pe masa de Paște carnea de miel să nu lipsească. Mai ieftin decât în alte zone ale țării, în târgul de sacrificare de la Drobeta-Turnu-Severin, prețul kilogramului de miel este 35 de lei. Spre deosebire de anii trecuți sunt miei mai puțini, dar și cumpărătorii sunt mai cumpătați. Oamenii fie împart un miel în două, fie cumpără exemplare mai mici, pentru că un miel de peste zece kilograme pornește de la 350 de lei.
După doi ani, în care au lipsit din cauza restricțiilor, ciobanii au revenit în târgul de sacrificare de la Drobeta-Turnu-Severin. Doar că mult mai puțini. Dacă în 2019 vorbeam de 90 de crescători, acum sunt abia 25. Oferta e mult mai mică, dar nici cumpărătorii parcă nu mai sunt atât de mulți, pentru că prețul a crescut de la 22 – 25de lei anul trecut, la 35 acum.
În ce-i privește pe cumpărători aceştia spun că mielul de Paște, anul acesta va fi cam piperat dar nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște.
Mai ieftină în anii trecuți, carnea de ied are un preț mai ridicat, anul acesta. Cel puțin așa vinde acest crescător, care cere 40 de lei pe kilogram. De altfel, ciobanii cred că că în următoarele zile ar putea crește și prețul cărnii de miel.
La Tr. Severin carne de miel este și în market-uri, dar la prețul de 50 de lei kilogramul.