Un minut și douăzeci de secunde. Atât a durat înscrierea în Programul Casa Verde Fotovoltaice petru persoane fizice în regiunea Sud-Vest Oltenia. După acest interval, fondurile s-au epuizat. Doritorii sunt nemulțumiți de această procedură și speră ca în viitor să fie alocate mai multe fonduri.
6640 de dosare din județele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea au fost introduse în Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru Oltenia. Practic au fost introduse 83 de dosare în fiecare secundă. Cătălin Durle este unul dintre norocoșii care a reușit să introducă dosarul cu toate actele necesare pentru a obține finanțarea de la stat pentru a deveni prosumator. Craioveanul s-a pregătit minuțos pentru acest proces.
Cătălin Durle recunoaște că o persoană care nu are cunoștințe avansate în utilizarea calculatorului nu are nicio șansă să obțină finanțare.
Și în celelalte regiuni, fondurile s-au epuizat în mai puțin de două minute, în timp ce bugetul pentru sesiunea București-Ilfov a fost epuizat într-un minut și 5 secunde. Asociația Prosumatorilor din România acuză că procesul nu este unul echitabil, care să acorde șanse tuturor aplicanților și propune ca în viitor să fie trași la sorți cei care primesc finanțare de la stat pentru a-si instala panouri fotovoltaice și acumulatori de stocare.
Bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice pentru regiunea Sud-Vest Oltenia a fost de 199,2 milioane de lei.