Centre de permanență din Mehedinți, în care medicii și asistentele asigură pacienților servicii medicale în timpul nopții, la sfârșit de săptămână ori la sărbători legale, sunt nefinanțate de trei luni. Medicii și asistentele care fac gărzi în aceste centre și asigură chiar și urgențe medicale nu au mai primit bani din octombrie. În Mehedinți, centrele de permanență sunt plasate în zone lipsite de serviciile unui spital, așa că adresabilitatea este din partea unor pacienți aflați în zone izolate, care locuiesc chiar și la 60 de km de cel mai apropiat spital.
La Centrul de Permanență din orașul Vânju Mare medicii au consultat de la începutul anului peste 370 de persoane. Toți acești pacienți au venit de urgență, în timpul nopții, sâmbăta, duminica sau la sărbători legale. Cei mai mulți sunt părinți cu copii care fac febră sau persoane vârstnice și care vin pentru că au o urgență.
În Mehedinți sunt cel puțin 28 de medici care fac gardă în aceste centre de permanență. Atât medicii, cât și asistentele lucrează fără niciun ban din luna octombrie. Ei spun că de la 1 februarie nu vor mai asigura gărzile fără finanțare.
În Mehedinți sunt centre de permanență în orașele Strehaia și Vânju Mare, dar și în comuna Jiana, localități care nu au spitale. Sigura soluție pentru pacienți este să ajungă la Drobeta-Turnu-Severin, unde parcurg 50 de km pentru un consult și aglomerează și urgența celui mai mare spital din județ.