Zeci de cadre didactice care au optat pentru grevă s-au ales în Olt cu contractul de muncă suspendat pe baza legislației existente la momentul declanșării conflictului de muncă. Dascălii spun că deciziile au fost emise după ce legislația în domeniul conflictelor de muncă a fost modificată și le consideră ilegale. Suspendarea contractelor de muncă îi afectează pe dascălii aflați în grevă din punct de vedere al veniturilor, dar și al vechimii.
Zeci de cadre didactice din Olt aflate în grevă s-au trezit cu contractele de muncă suspendate la inițiativa angajatului. Cele mai multe sunt la Școala Gimnazială nr.3 din Slatina. Înainte de emiterea deciziilor, conducerea unității de învățământ a solicitat un punct de vedere al Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.
Profesorii rămași temporar fără contract de muncă din cauza grevei, consideră deciziile ilegale precizând că ele au fost emise după modificarea legislației privind conflictele de muncă. Ei susțin că astfel se fac presiuni pentru a ieși din grevă și susțin că nu renunță la protest.
La nivelul județului Olt nu se cunoaște numărul cadrelor didactice ale căror contracte de muncă au fost suspendate. Se știe, însă, că veniturile acestora vor fi afectate pe perioada conflictului de muncă.
Suspendarea contractelor de muncă ale profesorilor greviști a fost operaată în REVISAL de către conducerile unităților de învățământ care au luat această deczie, dar s-a făcut ca fiind la cererea cadrelor didactice.